به یاد رفیق آذر درخشان زن کمونیست و انقلابی و رزمنده خستگی ناپذیر جنبش انقلابی زنان! سیزده سال پیش در چنین روزی جنبش کمونیستی و جنبش انقلابی زنان، رفیق استوار و رزمنده خود آذر درخشان را از دست داد. از آذر که مسئول سیاسی سازمان زنان هشت مارس (ایران – افغانستان) بود آثار با ارزش بسیاری باقی مانده است، اما ارزشمندترین اثر او زندگی پربارش بود که در تمامی لحظه های آن عشق به توده ها و مبارزه برای رهایی زنان و تمامی ستمدیدگان از ستم طبقاتی، ستم جنسی/جنسیتی و ستم ملی، موج می زند.
همبستگی مبارزاتی زن و مرد و پیر و جوان که با صدایی محکم و استوار، در تمامی طول مسیر راهپیمایی، کلیت نظام سرمایه داری امپریالیستی و جنایاتش در سراسر جهان، را با صدایی محکم و بلند، محکوم می ساختند؛ بسیار دلگرم کننده بود و ساختن آینده ای عاری از ستم و استثمار را نوید می داد.
اگر بدنبال رهایی از مردسالاری و به دنبال پایان بخشیدن به سلطه مرد بر زن هستیم، اگر بدنبال ضدیت با بنیادگرایی مذهبی هستیم، اگر به دنبال جهانی عاری از نژاد پرستی و مهاجر ستیزی هستیم، اگر قلب مان برای میلیون ها فلسطینی می طپد و به دنبال جهانی عاری از جنگ و نسل کشی هستیم، اگر به دنبال نقطه پایان بخشیدن به اعدام و جهانی هستیم که هیچ کس به خاطر عقایدش زندانی نشود! مبارزه را در هر شکل و هر جایی، با هر ابتکار و خلاقیتی در۸ مارس ، روز جهانی زن با مبارزه علیه زن ستیزان و نژاد پرستان فاشیست آغاز کنیم و ادامه دهیم. هم اکنون حکم اعدام ۳ زن زندانی سیاسی "پخشان عزیزی،وریشه مرادی و شریفه محمدی آمده است که نشانه ضعف و استیصال رژیم در مقابل مبارزات زنان است. «ما برای روزی می جنگیم که هیچ انسانی به خاطر انتخابش مجازات نشود!برای روزی می جنگیم که آزادی امتیاز نباشد،بلکه حق باشد!ما تسلیم نمی شویم»
گرامی باد ۸ مارس روز رزم زنان در سراسر جهان زن زندگی آزادی / زن انقلاب رهایی ما زنان مبارز افغانستان و ایران، مبارزه را در هر شکل و هر جا و با هر ابتکار و خلاقیتی، در ۸ مارس روز جهانی زن، علیه زنستیزان و فاشیستان مذهبی حاکم در ایران و افغانستان، که آغاز نموده ایم، ادامه می دهیم تا بتوانیم در مسیر این مبارزه، هزاران هزار زن را برای ساختن جامعه ای بدون ستم بر زن، بدون کوئیر ستیزی، بدون هر شکل از ستم و استثمار، جایگزین کنیم.
تظاهرات اسفند ماه زنان ایران توجه جامعه جهانی را جلب کرد. همزمان حتی گروهی از فعالان حقوق زن برای بررسی شرایط و شرکت دراعتراض به حکومت در تحمیل حجاب اجباری، به ایران سفر کردند. اولین بار توسط «کمیته هشتم مارس» که به سازمان زنان هشت مارس(ایران-افغانستان) تغییر نام داد، تهیه، ترجمه و در اختیار جنبش زنان قرار گرفت. این تصاویر شکل گیری جنبش نوین زنان را نشان می دهد. آنان اولین گروهی بودند که صدای پای فاشیسم زنستیز و نوظهور جمهوری اسلامی را شنیدند و jتظاهرات عظیم ۶ روزه زنان را در اسفند ۱۳۵۷ رقم زدند.