Op weg naar een gezamenlijke strijd tegen de suprematie, anti-immigratie, racisme en vrouwenhaat!

Als gevolg van de verspreiding en uitbreiding van het neoliberale beleid en de mondialisering die door de imperialistische machten wordt uitgevoerd, worden de krachten van extreemrechts versterkt, groeien ze en verspreiden ze zich over de hele wereld. Wat de extreemrechtse krachten in de VS en Europa manifesteert is de blanke suprematie, en daarbovenop staan ​​de blanke mannen. Het is op zulke basis dat niet-blanke immigranten en asielzoekers het slachtoffer worden van racistische aanvallen. Vluchtelingenkampen worden in brand gestoken en migranten- en vluchtelingenvrouwen "verdienen" verkrachting en seksuele intimidatie. Het risico van de groei en verspreiding van racisme en anti-immigratie beperkt zich echter niet tot de westerse imperialistische landen, maar staat onder de overheersing van het heersende imperialistische racistische beleid, de meedogenloze reactionaire regeringen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika; racisme is gerechtvaardigd en wordt op wredere, meedogenlozere en extremere manieren tegen immigranten en minderheden toegepast dan voorheen.

Nu willen we uw aandacht vestigen op een hoek van de wereld waar racisme en anti-immigranten welig tieren: Iran!

In dit land en met de 45 jaar durende heerschappij van het regime van de Islamitische Republiek neemt hetzelfde extreemrechtse fascistische beleid in het Westen, namelijk suprematie, reactionair nationalisme, vrouwenhaat en anti-immigranten, extreme vormen aan. Het Iraanse regime neemt, net als het westerse regeringen, geeft de schuld aan de immigranten, die voornamelijk uit Afghanistan komen, aan de economische situatie, de stijging van de kosten van levensonderhoud, het gebrek aan huisvesting en de toename van de criminaliteit, en legt door het lanceren van een anti-Afghaanse campagne de basis voor vernedering, intimidatie, het slaan en zelfs vermoorden van de migranten. Het afgelopen jaar is het aantal aanvallen op Afghaanse migranten en hun huizen enorm toegenomen. Beledigen en vernederen, negeren en intimideren... maken deel uit van het dagelijkse dieet van Afghaanse immigranten. Intussen worden Afghaanse immigrantenvrouwen, in een land met een volledig anti-vrouwenregime, onderworpen aan meer brutale onderdrukking, zowel omdat ze vrouw zijn als vanwege hun nationaliteit.

Het islamitische regime in Iran verbergt, net als de westerse regeringen, voor de mensen het feit dat werkloosheid en de verspreiding van armoede fundamenteel een van de ziekten en noodzakelijkheden zijn van kapitalistische samenlevingen in Iran en over de hele wereld. Het is gebaseerd op deze doofpotaffaire dat ze sommige onwetende mensen kunnen beïnvloeden, zodat ze hun werkloosheid, armoede en hun ellende aan de vluchtelingen wijten en niet aan het kapitalisme.

Wij roepen jullie, de mensen, activisten, vrouwenorganisaties en progressieve krachten op: laten we een gezamenlijke strijd voeren tegen racisme, anti-immigratie en mannelijke suprematie die zich elke dag gevaarlijk verspreidt en uitbreidt.

Wij zijn van mening dat de anti-Afghaanse campagne in Iran niet losstaat van de anti-migrantencampagne in het Westen. De Afghaanse immigrant die sterft onder de klappen en trappen van de reactionaire krachten van het Iraanse regime of het roekeloze en ongeïnformeerde deel van het volk, kan niet gescheiden worden van de immigranten en asielzoekers in het Westen die beledigd en vernederd worden of gedood zouden kunnen worden vanwege hun daden. De aanvallen van extreemrechts.

We kunnen en moeten verenigd strijden tegen racisme, suprematie, anti-immigratie en vrouwenhaat. We kunnen een gezamenlijke strijd op lange termijn organiseren en actief de verspreiding van de fascistische ideologie van suprematie voorkomen.

8maart vrouwenorganisatie (Iran-Afghanistan)

30 augustus 2024

www.8mars.com

za_dem_iran@hotmail.com