تظاهرات پردامنه اخیر در هند در اعتراض به تجاوز و خشونت علیه زنان
در این میان، تجاوز مشابهی یه زنی در یک اتوبوس در شهر پنجاب هند در روز جمعه گذشته باز هم به بحثو جدلها ابعاد تازهای بخشیده است. راننده اتوبوس مانع پیادهشدن زن مورد اشاره در ایستگاه نزدیک خانهاش میشود و با همدستی کمکراننده و ۵ مرد دیگر او را به خانهای برده و ساعتها مورد تجاوز قرار میدهند. آنها در ساعات سحر زن را بالاخره در نزدیک خانهاش رها میکنند.
صحنهای از تظاهرات پردامنه اخیر در هند در اعتراض به تجاوز و خشونت علیه زنان
شماری از سیاستمداران هند به جای تامین امنیت بیشتر برای زنان درصددند آزادی آنها را بیشتر محدود کنند تا کمتر مورد تجاوز واقع شوند! در همین راستا، دولت ایالت اوتراچند قصد دارد حضور زنان در بیرون از خانه را از ساعت ۲۱:۳۰ تا شش صبح ممنوع کند.
طرح دولت محلی شهر پوندیچری نیز این است که دختران دانشآموزبالاپوشی کیسه مانند روی اونیفورم مدرسه بپوشند تا به این ترتیب جلوی تحریک جنسی جوانان گرفته شود. البته در این میان برخی ازسیاستمداران نیز صدای خود را علیه زنستیزی همکاران خود رساتر میکنند. برای مثال جایرام رامش، وزیر امور روستایی هند با لحنی از خشم و برآشفتگی گفته است که سیاستمداران زنستیز جایی در دمکراسی ندارند. به عقیده او «هر سیاستمداری که اظهارات زنستیزانه بر زبان بیاورد بهتر است که از مقام خود استعفا دهد.» در تازهترین اقدام تجاوزکارانه که خبر آن روز دوشنبه (۱۴ ژانویه/ ۲۵ دی) انتشار یافت، زنی در قطاری که روز شنبه عازم دهلی نو بوده توسط مردانی ناشناس مورد تجاوز قرار گرفته و سپس خفه میشود. پلیس تاکنون نتوانسته عاملان قتل و تجاوز را شناسایی کند.
هند، تجاوز و بدرفتاری علیه زنان همچنان بحث روز است!
جهان
هند؛ تجاوز و بدرفتاری علیه زنان همچنان بحث روز است
هند همچنان در جوش و خروش است. هزاران نفر در حالی به تظاهرات و اعتراض علیه تجاوز به زنان مشغولند که زنجیره این تجاوزها ادامه دارند. همزمان دو وزیر ایالتی دوباره انگشت اتهام را متوجه خود زنان کردهاند.
بابولال گوار، وزیر توسعه شهری در ایالت مدیا پرادش هند گفته است که اگر زنان در کشورهای خارجی جین میپوشند و الکل مینوشند و با مردان میرقصد این فرهنگ آنهاست و ممکن است برای آنها خوب باشد، ولی در هند که فرهنگ و سنت خاص خودش را دارد این رفتارها قابل قبول نیستند.
این وزیر عضو حزب ملیگرای بهاراتیا جانتا، با اطمینان از این که گویا زنان هند هم همینگونه فکر میکنند گفته است که تصمیم را به عهده خود زنان بگذاریم. قبلا نیز همحزبی آقای گوار، یعنی کیلاش ویجایوارگیا که وزیر صنایع همان ایالت است، با اظهارات مشابهی موجی از اعتراض و انتقاد برانگیخته بود. وی از زنان خواسته بود که "نجابت" داشته باشند و "مرزها را رعایت کنند" تا مجبور نشوند هزینهای برای رفتار خود بپردازند.
وی با توسل به یکی از داستانهای رامایانا، منظومه حماسی معروف هند، گفت که ربودهشدن سیتا، دختر پادشاه توسط راوانا بهایی بود که این دختر برای مرزشکنی خود پرداخت. دررامایانا آمده است که راوانا حاکم سراندیب وقتی راما (قهرمان منظومه ٔ رامایانا) به سراندیب مسافرت کرد، زن او «سیتا» را از دستش گرفت. تجاوزی که هند و جهان را به خشم آورد این اظهارات جنجالبرانگیز و زنستیزانه در حالی بیان میشوند که جامعه هند از یک ماه پیش به دلیل تجاوز جمعی چند مرد به یک زن در حال اعتراض و خشم بیسابقهای است. در جریان تجاوز مذکور یک دختر دانشجوی ۲۳ساله در یک اتوبوس و در برابر چشمان دوستش مورد تجاوز ۶ مرد قرار گرفت و به شدت از ناحیه عضو جنسی خود شکنجه شد و پس از آن به همراه دوستش از اتوبوس در حال حرکت بیرون انداخته شد.
خشم زنان هند از "توجیه" تجاوز مردان
زنان هند از تابلوهایی که این روزها در مکانهای عمومی به چشم میخورد، خشمگین هستند.
دانشجوی جوان پس از ۱۳ روز بر اثر شدت آزار و تجاوز مردان جان سپرد، اما مرد توانست به رغم جراحات سنگین جان سالم به در ببرد. عاملان تجاوز دستگیرشدهاند و دستگاه قضایی هند سرگرم محاکمه آنهاست. سنگینترین مجازات علیه متجاوزان میتواند حکم اعدام باشد. جریان این تجاور موجی از بحث و اعتراض در مورد حقوق زنان و نوع برخورد با آنها در هند برانگیخت. هند در در رفتارهای زنستیزانه جزو کشورهایی با کارنامه منفی است. پس از جنایت ۱۳ دسامبر بحثها به ویژه در دهلینو شدت و ابعاد کمسابقهای گرفت، زیرا بیشترین تجاوزات جنسی هند نیز در همین شهر رخ میدهد. شمار تجاوزات جنسی در این شهر از کل آمار شهرهای کلکته، بمبئی، خانای و بنگلور بیشتر است.
در توضیح این امر معمولا به فرهنگ مردسالار قویتر در شمال هند و نیز به عدم تناسب میان تعداد زنان و مردان اشاره میشود. در دهلینو به ازای هر ۱۰۰۰ مرد تنها ۸۶۶ زن وجود دارد. گهگاه عنوان میشود که تجاوز جنسی پدیدهای مختص به شهرهاست، اما این ادعا به دور از واقعیت است. تفاوت فقط در این است که در دهات و روستاها معمولا تجاوزها اعلام و ثبت نمیشوند، زیرا قربانیان بیم دارند که از سوی پلیس نیز مورد تجاوز قرار گیرند.
برگرفته از رادیو دویچه وله
http://www.dw.de