اعلام «تعطیلی» گشت ارشاد، زیر فشار مبارزات زنان!
این حقیقتی انکار ناپذیر است که چهل و سه سال مقاومت و مبارزه زنان علیه حجاب اجباری و گشت ارشاد و کوتاه نیامدن از این مبارزه، عامل اصلی اعلام «تعطیل» شدن گشت ارشاد توسط محمد جعفر منتظری دادستان جمهوری اسلامی است.
زنان از همان هفتههای اول قدرت گیری جمهوری اسلامی از طریق مبارزاتشان علیه حجاب اجباری در ۸ مارس ۵۷ بذری در دل جامعه کاشتند که با ادامهیابی نسل به نسل زنان و مبارزه و مقاومتشان به اشکال گوناگون علیه حجاب اجباری، بذر کاشته شده توسط زنان سال ۵۷، آبیاری شد و با تغییر شرایط عینی جامعه در مقطع دی ۹۶، شکوفه داد. عطر و بوی خوش این شکوفه با لغو حجاب اجباری در بلندای سکوی خیابان انقلاب و زنان خیابان انقلاب، در کل جامعه پیچید. اما شکوفهها خیلی سریع به باغی پر گل در قیام ژینا با لغو حجاب اجباری و آتش زدن آن به طور تودهای و گسترده، بدل شد. باغ پر گلی که باعث دمیدن هوای تازه و رستن گلهای تازه شد. گلهایی هم چون نیکا، حدیث، مینو، غزاله، حنانه، مهسا، سارینا و دهها گلی که جان عزیزشان را برای آبیاری و حفظ این باغ پرگل نثار کردند.
اگر چه این مانور کلامی جمهوری اسلامی، برای الغای تلویحی یک «عقب نشینی» یا «رفرم»، به هیچ عنوان به معنای تصمیم نظام برای پایان دادن به سرکوب زنان و ختم حجاب اجباری نیست. دستگاه سرکوب زنان هرگز از جانب رژیم زن ستیز جمهوری اسلامی تعطیل نمیشود، ولی بدون شک اتخاذ راهکاری مثل «اعلام تعطیلی گشت ارشاد»، نشانگر وحشت رژیم از قدرت مبارزاتی زنان است. باید در نظر داشت که همواره تاریخ مبارزات مردم در سراسر جهان به طور کل و تاریخ مبارزات زنان به طور خاص نشان داده است که زن ستیزان در اثر مبارزات زنان و ادامهیابی آن عقب نشینیهایی را برای منحرف کردن مبارزات انجام میدهند و این اعلام «تعطیلی» گشت سرکوب زنان هم یکی از این عقب نشینیها است.
درست است که گشت ارشاد «تعطیل» اعلام شد، اما مبارزه ما زنان علیه حجاب اجباری، مبارزه علیه کل نظام زن ستیز بوده است و نه یکی از ارگانهای سرکوب این رژیم به نام گشت ارشاد.
آن چه را که باید تاکید کرد این است که شکست اصلی و تعیین کننده، شکستن و خرد و خمیر کردن تمام برج و باروی این رژیم زن ستیز و ضد مردمی، ستمگر و استثمارگر است که باید به دست توانای ما زنان و همه ستمدیدهگان جامعه انجام گیرد. خیزش انقلابیمان در این راستا در حرکت است.
۱۳ آذر ۱۴۰۱ / ۴ دسامبر ۲۰۲۲
برگرفته از فیسبوک هشت مارس