گزارشی از تظاهرات علیه انتخابات جمهوری اسلامی مقابل کنسولگری ایران در لندن
فعالین سازمان زنان هشت مارس (ایران ـ افعانستان) درانگلستان روز جمعه ۱٢ ژوئن برابر با ۲٢ خرداد ۱٣٨٨ از ساعت ۳۰:٩ صبح تا ساعت ٤ بعدازظهر به همراه سایر سازمانها و احزاب مقابل کنسولگری جمهوری اسلامی در لندن، دست به تظاهرات زدند. در این تظاهرات هر یک از گروههای شرکت کننده سخنانی را در افشاگری سی سال حاکمیت خونین جمهوری اسلامی ایراد نمودند. در بخشی از سخنرانی یکی از فعالین سازمان زنان هشت مارس چنین گفته شد:«روی سخن من با شما رای دهندگان است. روی سخن من با شما جوانان رایدهنده است. روی سخن من به خصوص با شما دختران جوان است، شما مجبور نیستید بین بد و بدتر یکی را انتخاب کنید. تاریخ سی ساله خونین جمهوری اسلامی بر علیه زنان، دانشجویان و کارگران بوده است. به یاد داشته باشید که رژیم سه هفته بعد از رسیدن به حکومت در سال ۱٣۵٧ حجاب اجباری را به شما تحمیل کرد، اما زنان در مقابل حجاب اجباری دست به تظاهرات با شکوهی زدند و از آن زمان تاکنون به مبارزات خودشان برای کسب مطالبات پایهای ادامه دادند و به همین دلیل است که رژیم مجبور شده است که گشتهای امر به معروف و نهی از منکرخود را برای کنترل حجاب و اذیت و آزار زنان در خیابان روانه کند. صدها زن در زندانهای جمهوری اسلامی مورد تجاوز و شکنجه قرار گرفتند. دهها هزار زن و مرد انقلابی، مترقی و کمونیست در دههی شصت به جوخهی اعدام سپرده شدند و در گورهای دسته جمعی در خاورانها دفن شدند. دهها هزار زن به خاطر سیر کردن شکم بچههایشان به تنفروشی مجبور شدند. دهها هزار جوان به اعتیاد مبتلا شدند، صدها جوان به نام ارازل و اوباش در خیابانها اعدام شدند. صدها زن به خاطر قوانین جزایی ارتجاعی اسلامی سنگسار شدند. جوانان رای دهنده یک ماه پیش دلآرا دارابی و دهها دلآرای دیگراعدام شدند. مردم رای دهنده، جوانان رای دهنده به رژیم جنایت و سرکوب و شکنجه و اعدام مشروعیت نبخشید. به صف معترضین به جمهوری اسلامی بپیوندید. خود را شریک جنایات جمهوری اسلامی نکنید. فکر نکنید با رای دادنتان چیزی عوض میشود! به خاطر داشته باشید خاتمی با قول و قرارو اصلاحات به نفع زنان و جوانان به میدان آمد. اما خاتمی با سرکوب خونین جنبش دانشجویی ریاست جمهوری خود را جشن گرفت و در هشت سال حکومتش ذرهای در موقعیت زنان و جوانان تغییری به وجود نیامد. دهها هزار سنگسار و اعدام درطول حاکمیت خاتمی انجام شد. به ما بپیوندید رای شما نیست که حافظین این نظام را معین میکند، بلکه این نظام سرمایهداری جمهوری اسلامیست که یک بار به فاشیسم عریان احمدینژاد نیاز دارد، و بار دیگر به اصطلاح به اصلاح طلبان، اینان هر دو، دو روی یک سکه هستند. هرکسی رییسجمهور بشود، رانندهی نظام ارتجاعی جمهوری اسلامی خواهد بود».
معترضین با فریاد کشیدن شعارهایی همچون: مرگ بر این رژیم زن ستیز، مرگ بر جمهوری سنگسار، مرگ بر جمهوری اعدام، جمهوری اسلامی با هر جناح و دسته نابود باید گردد، کارگر زندانی آزاد باید گردد، زندانی سیاسی آزاد باید گردد، پرداختند.
یکی از فعالین سازمان زنان هشت مارس به صف جمعیت رایدهنده رفته در حالیکه شعار انتخاب ما: "سرنگونی رژیم زن ستیز جمهوری اسلامی است" را با خود به همراه داشت، شروع به پخش اعلامیه و نشریه کرد. با مردم به گفتگو پرداخت. از دختران جوان میخواست، این انتخابات نمایشی را همراهی نکنند. به جمهوری سنگسار و اعدام مشروعیت ندهند. اجازه ندهند که رژیم از رای آنان به نفع خود سواستفاده کند و این گونه تنور انتخاباتی خود را گرم کنند. بسیاری از جوانان در جواب می گفتند که: ما نیامدهایم رای بدهیم فقط برای تماشا آمده ایم! و بسیاری نیز بر این باور بودند که رایشان میتواند تغییری هر چند کوچک در جامعه ایجاد کند!
از آنجا که افشاگریهای نیروهای مختلف و فعالین سازمان زنان هشت مارس تاثیر بهسزایی در رایدهندگان داشت مزدوران جمهوری اسلامی دستهای کوچک از اوباشان خود را سازماندهی کردند، که در مقابل صف تظاهرات به اغتشاش بپردازند، اما با برخوردهای مسئولانه و افشاگرانه از جانب تظاهرکنندگان نتوانستند اهداف خود را به پیش برند.
در طی تظاهرات دو جوان که یکی با پرتاب رنگ به در و دیوار کنسولگری و دیگری با پرتاب سنگ و تخم مرغ به عکسهای خمینی جلاد که بر در و دیوار کنسولگری ایران نصب شده بود، نفرت و انزجار خود از جمهوری اسلامی را نشان دادند. این دو جوان توسط پلیس به طرز وحشیانهای دستگیر شدند. عمل این جوانان حتی در میان رای دهندگان شور و هیجانی را به وجود آورد. معترضین با صدای یک پارچه مرگ بر جمهوری اسلامی حمایت خود را از این جوانان اعلام کردند. مزدوران رژیم در کنسولگری با مشاهدهی حمایت مردم رایدهنده از آن جوانان چارهای جز برداشتن عکسها نداشتند!
در میان صف معترضین به انتخابات نمایشی، زنی با نوشتن شعار مرگ بر جمهوری اسلامی بر دستانش و نوشتن نام دلآرا بر سینهاش به مردم می گفت: چقدر حافظههایتان ضعیف است! چه زود دلآرا و دل اراهایی را که در این چند ماه اخیر توسط رژیم نکبت بار جمهوری اسلامی کشته شدهاند فراموش کردید!
بسیاری از رسانه های خبری در محل رایگیری حضور داشتند از جمله خبرگزاری بی بی سی (بخش فارسی) که در این یک ماه اخیرمرتبا مردم را به رای دادن تشویق می کرد. در این رای گیری تلاش داشت به طور یک جابنه تنها حضور رای دهندگان را منعکس کند و دوربین بی بی سی به روی تظاهر کنندگان نچرخید.
بسیاری از مردم رای دهنده به خانههایشان نرسیده بودند، که اعلام شد احمدینژاد از درون صندوقهای رایگیری به ریاست جمهوری رسیده است! و خامنهای جلاد همان شب این خبر را تایید نمود. جناح بندیهای مرتجع جمهوری اسلامی به جان یکدیگر افتادهاند و تضادهایشان عمق بیشتری یافته است، ولی مردم باید به نفع خود از این شکافها در جهت گسترش مبارزات خود استفاده نمایند. امروز، صحنه سیاسی جامعه را دو صف مقابل هم رقم میزند. رژیم زنستیز جمهوری اسلامی به همراه دارو دسته گوناگون مرتجع و مداحانش، و طرف دیگر میلیونها زن و اکثریت مردم، کارگران، دانشجویان، جوانان و روشنفکران قرار دارند، که مصمم هستند مبارزات خود را به طور گسترده در نگونی کلیت نظام ارتجاعی جمهوری اسلامی سازمان دهی کنند.
گزارشی از لندن توسط پری قدمی از فعالین سازمان زنان هشت مارس (ایران ـ افعانستان)
١۴ ژوئن ۲۰۰٩ برابر با ۲۴ خرداد ١۳٨٧