Stop geweld tegen vrouwen

Stop geweld tegen vrouwen!

Geweld tegen  vrouwen komt overal voor !

 

Vrouwen worden overal ter wereld met geweld geconfronteerd. Binnen gezinnen, in een relatie of simpelweg op straat, door oorlog…. In de ontwikkelde kapitalistische landen die formeel gelijke rechten kennen komt geweld van vrouwen voor. Je zou je dan kunnen afvragen hoe het dan gesteld is met derde wereldlanden waar vrouwen geen gelijke rechten hebben.

 

Dit zijn de levensomstandigheden die het kapitalistische winstsysteem  en fundamentalisten landen ons bied. Maar het hoeft niet eeuwig te duren om een einde aan te maken. We kunnen strijden tegen geweld, tegen slechtwerkomstandigheden, tegen werkloosheid, tegen uitbuiting en tegen discriminatie. Om ons vrijheid te behalen moeten wij vrouwen zelf onze handen in één slaan. Meer kennis zal tot meer begrip en solidariteit leiden.

Met z’n allen staan we sterker voor een beter leven voor ons zelf, onze zussen en dochters. 

Wij roepen alle mensen die van de vrijheid houden, allen die walgen van de discriminatie en onderscheid tegen vrouwen, allen die verontwaardigd zijn door deze bruutheden, geef je steun naar de mensen in de strijd om vrijheid en gelijkheid.

 

 Zondag 22 november 2009

Den Haag, het plein (tegen over tweede kamer)

15:00 t/m 17:00

 

8 March Vrouwen Organisatie (Iran - Afghanistan) NL

 Email: 8marchnl@gmail.com