In solidariteit met "NEE! In naam van de mensheid weigeren wij een fascistische Amerika te aanvaarden! "

In solidariteit met "NEE! In naam van de mensheid weigeren wij een fascistische Amerika te aanvaarden! "

1482940091245We weten allemaal dat op 20 januari Donald Trump zal worden beëdigd als de president van de VS. Dit heeft honderden miljoen niet alleen in de VS, maar ook over de hele wereld bereikt.

Trump’s verkiezingscampagne was gericht op witte suprematie, nationaal chauvinisme, mannelijke suprematie, de dreiging van een aanval op vluchtelingen en moslims en de nucleaire situatie. Met andere woorden het vernederen van vrouwen, homo's, racisme en discriminatie tegen niet-blanken, vernederen en onderdrukken van andere volkeren en godsdiensten, bedreiging van een ander ras en de dreiging van destructieve oorlog met massavernietigingswapens, was een geïntegreerd onderdeel van zijn programma. Hij heeft ook beloofd om de CO2-uitstoot aanzienlijk te vergroten en bedreigt hiermee de hele planeet en het leven van de volgende generaties ook.

Hij heeft bijeen verzameld; de meest achterwaartse, verouderde en reactionaire waarden om ideeën te vormen voor zijn plan: fascisme. Dit is hoe een vertegenwoordiger van een kapitalistische imperialistische van plan om te heersen in de VS en daarmee het onderdrukken en misbruiken van andere landen om zijn mondiaal belang te volgen. De heerschappij welke een bedreiging is voor de mensheid en de hele planeet en overeenkomt met nazi-Duitsland en toch met toegang tot veel meer krachtige wapens van massavernietiging.

Wij walgen van de manier waarop vrouwen zijn vernederd en vernederd door iemand die over het machtigste land op de wereld gaat regeren.

De Iraanse vrouwen hebben de ervaring van een theocratisch regime dat aan de macht kwam op basis van religie, achteruitgang en anti vrouwen waarden. Velen geloofden niet dat zo'n neerwaarts idee tegen vrouwen mogelijk was om af te dwingen. Maar de verplichte sluier voor vrouwen zodra ze de macht kregen was de eerste aanval op het recht van vrouwen die aanleiding gaf tot dagenlange protesten van tienduizenden vrouwen in Teheran. Het regime vertrouwende op zijn conservatieve basissen aan de ene kant en de ernst van deze aanvallen af te wijzen en het inzetten van progressieve en revolutionaire krachten aan de andere kant hebben de steun die de vrouwenbewegingen nodig hadden en verdienden ondermijnd. Het religieuze anti vrouwen regime in Iran blijft de druk op vrouwen opvoeren en verstookt ze steeds meer van andere sociale activiteiten. De aanval tegen vrouwen is in een korte tijd uitgebreid tot een aanval tegen nationale minderheden, beperking van individuele rechten, aanvallen tegen religieuze minderheden, communisten en andere oppositiegroepen worden voortgezet tot het punt van gevangenneming en marteling welke worden uitgevoerd door tientallen duizenden leden en aanhangers van de revolutionaire organisaties en andere oppositiegroepen en de terreur die nog steeds voortduurt.

Vrouwen hebben zich daartegen verzet en vechten met stijgen en dalen tegen dit anti vrouwen regime. Wij Iraanse vrouwen beseffen terdege dat onze bevrijding afhangt van onze strijd voor een revolutionaire omverwerping van dit fundamentalistische islamitische regime.

We begrijpen volledig en diep wat de afbraak van vrouwen betekent. We kunnen de pijn voelen van discriminatie tegen vrouwen of op elke andere secties van de samenleving.

Wij willen onze volledige waardering uitspreken voor uw inspanning en al diegenen die niet terzijde staan en zich organiseren tegen de fascistische vorm die Amerika aanneemt.

Wij ondersteunen uw strijd om zich te verenigen en de mensen uit alle geledingen van de samenleving, om een regime onder leiding van Trump/Pence het roer te laten overnemen en doorgaan met een werkelijk afschuwelijke programma.

Ongeacht waar we zijn, voelen we sterk de dreiging dat Trump/Pence en hun kliek niet alleen naar de VS toe, maar ook voor de wereld als geheel en kunnen niet onverschillig blijven maar vastbesloten zijn als onderdeel van de strijd.

Het is onze plicht te strijden tegen onderdrukking van vrouwen, tegen het racisme, en tegen het aanzetten tot haat en angst aan de vluchtelingen en de mensen van verschillende rassen en godsdienst

Het is onze plicht om te doen wat we kunnen om de waanzin van een nucleaire race en de dreiging die ervan uitgaat voor de mensheid en de planeet als geheel te stoppen.

Uw strijd tegen een fascistische Amerika geleid door Trump/Pence is onze strijd en de strijd van alle revolutionairen en liefhebbers van de vrijheid van de wereld en die voor een wereld zonder onderdrukking en uitbuiting zich inzetten.

Op 20 januari zullen wij met u en miljoenen mensen in de VS en over de hele wereld vastbesloten om deze fascisme te accepteren Hun strijd is onze strijd!

 8 maart vrouwen organisatie (Iran-Afghanistan) 26/12/2016

www.8mars.com /  zan_dem_iran@hotmail.com / https://facebook.com/8Mars.org