Site 8mars

Uitnodiging aan alle solidaire vrouwen en mannen ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag op 8 maart 2007

 Op  8 maart 2007 zal een grote groep prominente progressieve Iraanse vrouwen van over de hele wereld naar Den Haag komen om ter gelegenheid van  internationale vrouwendag te demonstreren voor meer rechten voor vrouwen in Iran en andere landen in het Midden Oosten,zoals Iran, Irak en Afghanistan. Het is het vervolg van de demonstraties die vorig jaar op 8 maart plaats vonden in Duitsland en Nederland.

 Zoals bekend worden onder meer in die landen de vrouwenrechten systematisch geschonden.Het is erg belangrijk dat hier gedemonstreerd wordt uit solidariteit met de vrouwen in die landen.Het is belangrijk ook voor de vrouwenbewegingen in het Midden Oosten.

 Uiteraard is Iran niet het enige land waar vrouwenrechten met voeten worden getreden. Wereldwijd is de strijd tegen geweld tegen vrouwen en vrouwenonderdrukking nog altijd een belangrijk thema. Juist daarom is een zo breed mogelijke internationale solidariteit het beste wapen om in deze situatie verandering te brengen.

 Om deze demonstratie tot een echt succes te maken is ondersteuning van in Nederland gevestigde progressieve organisaties van essentieel belang.

 Vandaar dat wij u middels deze brief uitnodigen voor een eerste  voorbereidingsbijeenkomst die op vrijdagmiddag 20 januari 2007 om 15.00 uur op het  kantoor van PRIME , Stationsweg 62, Den Haag (vlakbij station Den Haag HS), zal worden  gehouden. Het is de bedoeling om daarna om de 14 dagen op vrijdag, op dezelfde plaats om 15.00 uur verder te vergaderen. Dat zijn dus de volgende data: 2 februari, 16 februari en 2 maart 2007.

 Suggesties  en ideeen voor de demonstratie/ manifestatie zijn daar zeer welkom.Het is de bedoeling dat  de demonstratie van 8 maart  een open  karakter krijgt  waarin  iedere groep  zichzelf kan laten zien en kan kenbaar maken.

 Wij  hopen dat u aan deze  uitnodiging gehoor  zult geven, zodat  wij gezamenlijk Iraanse  vrouwen  de steun kunnen geven die zij  hard nodig hebben.

  Namens Karzare Zanan (Iranese vrouwenstrijd)

 Den Haag  12 -01-2007