Geweld tegen vrouwen komt overal voor

De gebeurtenissen van het afgelopen jaar laten zien dat in de 22ste eeuw nog steeds sprake is van geweld tegen vrouwen. Overal ter wereld hebben vrouwen en meisjes onder te lijden. Zo was er een 14 jarige meisje uit Irak werd verkracht en vermoord. Dit gebeurde door een 24 jarige  Amerikaanse soldaat. Haar ouders en jongere zusje werden tevens door de zelfde soldaat om het leven gebracht.

In Iran worden vrouwen die in de gevangenis vastzitten gedwongen met iemand van de Basiji-militie te ‘trouwen’. Hierdoor kreeg de man het recht om de vrouw te verkrachten. Door het verlies van hun maagdelijkheid konden de vrouwen geëxecuteerd worden omdat de Iraanse wet niet toestaat dat maagden geëxecuteerd worden. het Islamitische regime van Iran  zorgt ervoor dat vrouwen op deze manier als nog geëxecuteerd kunnen worden.

 

Gedurende 1 maand tijd werden 17 vrouwen in Turkije vermoord en anderen werden verkracht, aangerand of geslagen. Dit toont geen enkele vermindering van slachtoffers door mannelijk geweld. Veel van deze daders zijn echtgenoten, voormalige echtgenoten, partners of andere familieleden.

In juni 2009 staken de 17en 18 jarige Koerdische meisjes zichzelf in brand omdat ze onder druk stonden van familie. Jaarlijks steken veel vrouwen zich zelf in de brand uit onmacht met betrekking tot huiselijk geweld of misbruik. 

Jaarlijks worden duizenden meisjes in Somalië het slachtoffer van vrouwenbesnijdenis. Een gruwelijk ingreep waarbij de vrouwelijke geslachtsorganen geheel worden verwijderd of worden beschadigd vanwege culturele redenen.

 

Overal ter wereld worden vrouwen gelokt om uiteindelijk als een object ingezet te worden om geld te verdienen. Zij moeten hun lichaam meerdere keren per dag aan vreemde mannen bieden. Zij worden elke dag geslagen. Zij worden elke dag bedreigd. Zij zijn de vrouwen die met aids eindigen.

 

Dit zijn de levensomstandigheden die het kapitalistische winstsysteem  en fundamentalisten landen ons bied. Maar het hoeft niet eeuwig te duren om een einde aan te maken. We kunnen strijden tegen geweld, tegen slechtwerkomstandigheden, tegen werkloosheid, tegen uitbuiting en tegen discriminatie. Om ons vrijheid te behalen moeten wij vrouwen zelf onze handen in één slaan. Meer kennis zal tot meer begrip en solidariteit leiden.

 

We willen andere wereld, wereld, zonder geweld, zonder oorlog en discriminaties .

8 March Vrouwen Organisatie (Iran - Afghanistan)- NL

 Email: 8marchnl@gmail.com