zan_dem_iran@hotmail.com        Womens of 8 March Organization (Iran, Afghanistan)
   
Sunday 26th of May 2019
  terug   Nederland

Vrouwen confronteren achterhaald patriarch:

 kapitalisme-imperialisme  en religieus fundamentalisme!

8 maart, Internationale Vrouwendag, komt eraan, en wij zullen onze strijd, de droom van emancipatie voort zetten. We zien de strijd van onze zusters om samen met de talloze handen van onderdrukte vrouwen over de hele wereld, om de duizend jaar oude ketenen van onderdrukking die ons binden, breken.

Vrouwen verrichten 2/3 van de arbeid van de wereld, maar krijgen slechts10% van haar inkomsten en bezitten minder dan 1% van zijn rijkdom. Zeventig procent van de armen in de wereld zijn vrouwen. Wij zijn de belangrijkste makers van de wereld en dragen de last op onze schouders, maar wat is onze lot?

Er is steeds meer mannen en verkrachting, moord, eerwraak, prostitutie, afbraak, beledigingen en bedreigingen en een ongekende gebruik van het vrouwelijk lichaam als handelswaar. Vrouwenschoonheid' wordt gepresenteerd als onze enige doeleinde en het moederschap als de enige bron van onze identiteit, met het gevecht over de vraag of onze lichamen moeten worden bestuurd of toegedekt of geveild door de staat, religie, traditie en cultuur, door de eisen van de markt en zelfs persoonlijke neigingen van mannen, net zoals er wordt gevochten om het recht om onze eigen zwangerschappen te controleren of te beëindigen. Dit is de context van onze lichamen geworden en krijgt een prijs dag na dag.

Als onderdeel van de fundamentele manier waarop dit patriarchale systeem werkt, staan imperialistische machten tegenover elkaar over de verdeling van de wereld, en in naam van de "vrijheid" en "democratie" voeren ze oorlog om de derde wereld binnen te vallen - en weer, zijn vrouwen de eerste slachtoffers.

Hoewel vrouwen de goedkoopste, meest gehoorzame en meest winstgevende arbeidskrachten zijn voor het draaien van de wielen van het kapitaal, noemen ons "huisvrouwen" en verbergen ze onze superuitbuiting. Zij rechtvaardigen onze lage lonen en beroven ons van elke mogelijkheid om onszelf te organiseren. In de derde wereld waar ze ons dwingen om onze kleine percelen grond achter te laten in onze dorpen en naar de stedelijke sloppenwijken te verhuizen. Onze miljoenen "onofficiële" arbeidskrachten in de dienstverlenende sector, dwangarbeid en dit alles terwijl het verzorgen en voeden van de kinderen het dood als gevolg heeft.

En als we meedoen in de strijd om de bestaande orde te veranderen, islamitische regimes worden opnieuw onze hoop, want we zijn weer de eerste slachtoffers.

Helaas is herhaling van onze ervaring als vrouwen in Iran duidelijk aangetoond dat de ideologische basis, de vooruitzichten en de specifieke kenmerk van een islamitisch regime, is de ondergeschikte positie van de vrouw, onze slavernij en het ontnemen van rechten - dit is hoe de religieuze fundamentalisten met hun internationale partners de vrucht van het volk rechtvaardige strijd hebben geoogst. Vijfendertig jaar geleden, toen dit achterlijke en anti - vrouwen regime zich voordeed als een mogelijke vervanging van de Sjah, en het volk van Iran steeg in revolutionaire strijd, de religieuze fundamentalisten probeerden om hun heerschappij te legitimeren en te integreren in Iran en in het kapitalistische wereldsysteem. Islamiseren het patriarchale systeem was hun belangrijkste bijdrage aan deze inspanning . Door gebruik te maken van de volledige kracht van de staatsmacht, werden vrouwen herschikt op de fundamenten van de sharia. De Islamitische Republiek codificeerde de onderdrukking van vrouwen in de wet, en heeft om die wetten heen een set van rechtbanken en repressieve krachten .

Het bestaan van deze krachten is direct gerelateerd aan de tegenslagen door revolutie leed in de wereld van vandaag . Het is geen toeval dat een na de andere islamitische regime tot stand wordt gebracht , hetzij door de imperialistische invasies van Irak en Afghanistan of in het kielzog van de strijd van de mensen in het Midden -Oosten en Noord-Afrika . En in het midden van deze transformaties zijn vrouwen de eerste sociale kracht te worden gecontroleerd en onderdrukt . In Afghanistan en Irak de legalisatie van de sharia tegen vrouwen; in Libië de legalisering van polygamie, in Egypte de ongekende toename van vrouwelijke genitale verminkingen, in Tunesië en Syrië het herstel van het straffen van vrouwen door steniging, de stijging van de hejab, of afgedwongen of willekeurige, al deze zijn ontegensprekelijk een geconcentreerde uitdrukking van de Sharia.

Al deze vertegenwoordigen het echte bloedige oorlogen van deze twee verouderde krachten - kapitalistische imperialisme en religieus fundamentalisme - te onderwerpen , onderdrukken en controleren van vrouwen . Deze twee krachten zijn even onderdrukkend en fungeren als broeders in het behoud van hun gemeenschappelijke belangen, zoals zij gemilitariseerd regelingen in te stellen tegen vrouwen door haat en extreem geweld .

Wij vrouwen zijn in het centrum van deze oorlog, die eens te meer het bittere verhaal van gender verkrachting in de naam van het behoud en de verdediging van maagdelijkheid herhaald. Eens te meer de tanden en klauwen van het patriarchaat zijn getoond om te controleren en veilen lichamen van vrouwen. Opnieuw zien we de tragedie van vrouwen moedig deel te nemen aan hun massa's in het proces van sociale verandering, maar liquidatie in het einde duwde ze terug, zonder verandering . Nogmaals vrouwen worden gedwongen om te kiezen tussen het " minste kwaad " van wie ze zou overtreden.

Dit is de zogenaamde democratische keuze van vrouwen : heeft uw voorkeur om te worden gedekt door een hejab en blijven onaangeroerd en " gesteund " door de sharia en de sharia verkracht je door mannelijke heren, of geeft u de voorkeur om te worden weergegeven in etalages terwijl u de nieuwste designermode draagt en aanbeden wordt terwijl je geprijsd, misbruikt en gemolesteerd wordt? Geeft u de voorkeur aan naast " militante " mannelijke verkrachters op het Tahrirplein of onder de laarzen van de westerse legers die beweren dat zij u steunen ? ! Heeft u liever een gehoorzame vrouw en een "echte" moeder in uw eigen land en die in haar eentje de zware last van jaren van het opvoeden van kinderen zonder de aanwezigheid van een vader draagt of te hoog in de etalages van Europa zijn en bordelen (de zogenaamde Harems ) van de Golfstaten ? Geeft u de voorkeur om deel te nemen aan het proces van de exploitatie van andere mensen en het onderdrukken van andere vrouwen voor uw eigen persoonlijke interesses en te worden beschermd door de wetten van de wereld kapitalistische patriarchale systeem , of geeft u de voorkeur om te werken in kleine hutten of grote fabrieken of boerderijen of geeft u de voorkeur aan een ' huisvrouw ' te blijven en verwachten dat God je beschermd door zijn mannelijke vertegenwoordiger in een poging tot het verkrijgen van privileges van uw " andere wereld " ? Wilt u deelnemen aan de bevolkingsgroei programma van de Islamitische Republiek op basis van haar sharia en dus tot meer jihadisten, te worden omgezet in een loutere incubator door de kerken en de religieuze fundamentalisten dragen ?

Al deze opties liggen op de eindeloze wiel van de keuze tussen deze twee polen die achterhaald en verrot zijn. Deze twee krachten hebben geen toekomst voor de mensheid . Inderdaad, de gevaren die zij ondervinden van de afgrond duwen ze niet alleen naar elkaar toe, maar ook om elkaar te steunen en hun tegenspraak te verbergen wanneer ze het gezicht van de protesterende massa zien.

Iedereen die het slachtoffer is van de bestaande orde , al diegenen die haten en willen strijden om het te veranderen, hebben uiteindelijk geen andere keuze dan om duidelijk stelling te nemen en te vechten tegen beide polen . Vrouwen vormen de kern van deze tegenstrijdige situatie en de strijd tegen deze twee polen . Voor beide reactionaire palen , vrouwen zijn een leger van de arbeid, voetvolk van het systeem , een waardevolle grondstof waarvan de rol is onmisbaar voor de werking van dit systeem van uitbuiting en onderdrukking . En aan de andere kant , als gevolg van deze strategische positie , als de vrouwen in de arena van strijd met het doel zichzelf en de hele mensheid te emanciperen , ze kunnen alle rotte patriarchale belemmeringen die worden geconfronteerd met historische ineenstorting vernietigen en de bouw van een nieuw wereld zijn.

Door dit alles, kunnen wij vrouwen, doormiddel van revolutionaire internationalistische strijd tegen deze twee verouderde en anti - vrouwen krachten, slagen in het wegwerken van hun bloed doordrenkte, mannelijk en "heilig" handen uit de levens van miljoenen vrouwen die worden verpletterd in huizen, fabrieken, velden, straten en bordelen, hevig, genadeloos en zonder spijt. Alleen door dit soort strijd kunnen vrouwen het verloop van hun emancipatie en een samenleving zonder uitbuiting en onderdrukking bereiken .

Zonder de strijd en omverwerping van deze twee verouderde krachten, is er geen andere duidelijke vooruitzicht voor de emancipatie van vrouwen en zelfs van de hele mensheid- wat onmogelijk is zonder de volledige participatie van vrouwen.

8 maart Vrouwen Organisatie (Iran - Afghanistan)

19 februari 2014 - www.8mars.com / zan_dem_iran@hotmail.com

 

 
 تعداد صفحه: 3  تعداد رکورد: 47  صفحه: 1 1    2    3   
 
  سازمان زنان 8 مارس (ايران - افغانستان)  © *** 2019 - 1998   8mars.com   *** استفاده از مطالب سايت هشت مارس با ذکر ماخذ آزاد می باشد٠